​​​​​SKŁADNIKI:

  • 4 steki wołowe z kością
  • 3 ząbki czosnku, rozgniecione
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • 2 gałązki świeżego oregano
  • 4 liście świeżej bazylii
  • 3-4 gałązki natki pietruszki
  • 2 łyżki octu winnego
  • Kilka konserwowych papryczek jalapenos

PRZEPIS: 

  1. Zioła posiekać i wymieszać z czosnkiem, octem, olejem, musztardą oraz suszonym majerankiem. Dodać pieprz cayenne i chili. Marynatą posmarować steki, przykryć i włożyć do lodówki na 1 dzień.

  2. Rozgrzać grill do wysokiej temperatury.

  3. Steki osączyć z marynaty i przełożyć na rozgrzany ruszt. Grillować po 2-3 minuty z każdej strony. Posolić do smaku po upieczeniu, wtedy mięso nie stwardnieje. Pod koniec grillowania położyć na mięso papryczki jalapenos.

To naprawdę jest gorące!!!