SKŁADNIKI:
- 4 steki wołowe z kością
- 3 ząbki czosnku, rozgniecione
- 2 gałązki świeżego tymianku
- 2 gałązki świeżego oregano
- 4 liście świeżej bazylii
- 3-4 gałązki natki pietruszki
- 2 łyżki octu winnego
- Kilka konserwowych papryczek jalapenos
PRZEPIS:
-
Zioła posiekać i wymieszać z czosnkiem, octem, olejem, musztardą oraz suszonym majerankiem. Dodać pieprz cayenne i chili. Marynatą posmarować steki, przykryć i włożyć do lodówki na 1 dzień.
-
Rozgrzać grill do wysokiej temperatury.
-
Steki osączyć z marynaty i przełożyć na rozgrzany ruszt. Grillować po 2-3 minuty z każdej strony. Posolić do smaku po upieczeniu, wtedy mięso nie stwardnieje. Pod koniec grillowania położyć na mięso papryczki jalapenos.
To naprawdę jest gorące!!!